Είναι γνωστό και πασιφανές το πλάνο του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται κατά ανάληψη της ηγεσίας του στον ΠΑΟΚ, όσον αφορά τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, στα οποία βέβαια, τα θεμέλια είχαν τεθεί επί θητείας Θεόδωρου Ζαγοράκη.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Με ετήσιες επενδύσεις, που φτάνουν τα ένα με δύο εκατ. ευρώ, για τη συντήρηση αλλά και την ανάπτυξη του πρότζεκτ της παραγωγής νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, πλέον, έπειτα από μία δεκαετία και… τα αποτελέσματα είναι ορατά.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να καυχιέται ότι είναι ένα selling club, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί, αλλά και οι συγκρίσεις με άλλους συλλόγους που πρωταγωνιστούν στο συγκριμένο ζήτημα.
12ος στην λίστα με τα υψηλότερα «καθαρά κέρδη», από τα deals ποδοσφαιριστών U21!
Πιο αναλυτικά, ο «Δικέφαλος του Βορά βρίσκεται στη 12η θέση της λίστας των κλαμπ με τα περισσότερα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών, κάτω των 21 ετών την τελευταία πενταετία!
Σημασία δεν έχει μόνο το πόσο κέρδος έχει μία ομάδα από τις παραχωρήσεις που κάνει, αλλά και πιο είναι το κόστος προκειμένου να προέλθει το κέρδος και για αυτό η συγκεκριμένη αναφορά «των καθαρών κερδών», έχει ιδιαίτερη σημασία.
Ο ΠΑΟΚ είναι 12ος
σε όλη την Ευρώπη, αφήνοντας από κάτω του ομάδες όπως, Αϊντχόφεν, Αλκμάαρ, Λυών, Μπράγκα, Μπενφίκα, ομάδες με το ίδιο πλάνο… της παραγωγής και πώλησης νεαρών ποδοσφαιριστών, προερχόμενων από τα «σπλάχνα του συλλόγου», δηλαδή τις ακαδημίες.
28ος στην λίστα με τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις παικτών, κάτω των 21!
Όσον αφορά την κατάταξη αναφορικά με τα έσοδο και μόνο, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται και πάλι σε υψηλή θέση στην σχετική λίστα, καθώς έρχεται 28ος με 43,5 εκατ. ευρώ κέρδη από τις πωλήσεις νεαρών παικτών, ξεπερνώντας και πάλι, μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη όπως, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Μπάγιερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης.
Που βρίσκονται οι υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες…
Από ότι θα παρατηρήσουμε στην συνέχεια, οι υπόλοιποι μεγάλοι σύλλογοι της Ελλάδας δεν ακολουθούν το παράδειγμα των «ασπρόμαυρων». Η ΑΕΚ καταλαμβάνει την 155η θέση της λίστας με τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών, με έσοδα 3,4 εκατ. ευρώ, την στιγμή που έχει ξοδέψει 1,3, για την αγορά παικτών U21. Ο Άρης βρίσκεται στην θέση νούμερο 184, με 800 χιλιάδες ευρώ έσοδα, έχοντας δαπανήσει ωστόσο 600 χιλιάδες για αγορές. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι Παναθηναϊκός, αλλά και ο Ολυμπιακός βρίσκονται εκτός λίστας, καθώς δεν έχουν έσοδα την τελευταία πενταετία από παραχωρήσεις αθλητών, έναντι κάποιου χρηματικού ποσού.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube