Η αποδέσμευση από υψηλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν υπολογίζονται είναι ένα από τα βασικά θέματα στον Άρη και για τη δημιουργία κατάλληλών προϋποθέσεων είναι αναγκαία η ύπαρξη ενδιαφέροντος από άλλες ομάδες ούτως ώστε να μειωθεί και η οικονομική ζημία για τους «κίτρινους».
Αυτό αφορά λιγότερο τον Ζαν Ζουλ καθώς ο Καμερουνέζος μέσος έχει μεν συμβόλαιο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά δεν είναι τόσο «υψηλό». Ο κύκλος του 27χρονου μέσου έχει κλείσει από καιρό στους «κίτρινους». Μάλιστα, τον περασμένο Γενάρη υπήρξε έντονη διαπραγμάτευση με σκοπό την έκδοση πρόωρου διαζυγίου. Δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων , ίσα-ίσα που διαπιστώθηκε μεγάλη απόσταση μεταξύ της προσφοράς του Άρη για την καταβολή αποζημίωσης και των επιθυμιών του παίκτη. Προφανώς θα γίνει νέα συζήτηση εντός των προσεχών ημερών, σε κάθε περίπτωση όμως θα επιδιωχθεί η απομάκρυνσή του από την ομάδα είτε μέσω πώλησης/λύσης του συμβολαίου ή έστω δανεισμού σε άλλη ομάδα.
Οι μεγάλοι «μπελάδες» για τον Άρη βρίσκονται στις υποθέσεις των Ρόμπιν Κουάισον, Πιόνε Σίστο και ιδιαίτερα στου πρώτου. Ο Σουηδός επιθετικός ανήκει στη συνομοταξία των χειρότερων φετινών μεταγραφών, συνυπολογίζοντας και τις υψηλότατες απολαβές του. Γνωρίζει ότι δεν βρίσκεται στο πλάνο της επόμενης χρονιάς, προφανώς όμως δεν έχει σκοπό να πετάξει… στον Θερμαϊκό ένα ποσό περί των 700.000 ευρώ. Το εξίσου αρνητικό δεδομένο για τον Κουάισον σχετίζεται με την έλλειψη ενδιαφέροντος από άλλες ομάδες και φυσικά, δεν πρόσφερε το έναυσμα για να ασχοληθούν μαζί του.
Αντιθέτως, για τον Πιόνε Σίστο υπήρξε ενδιαφέρον κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αποφασίστηκε όμως η παραμονή του στην ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να του προσφέρουν τις οικονομικές απολαβές που έχει στον Άρη. Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό ότι το μέλλον των τελευταίων δύο υποθέσεων θα εξαρτηθεί και από το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Αυτό θα καθορίσει την πολιτική του Άρη αλλά και το ύψος της περαιτέρω οικονομικής ζημίας η οποία είναι δύσκολο να αποφευχθεί.