Με σημαντική παρουσία του Δήμου Παύλου Μελά αλλά και των βουλευτών εκπροσώπων κομμάτων και κινημάτων, καθώς και δημοτικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη, η ημερίδα με θέμα τις «Δημόσιες Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη Παύλου Μελά «Πολίτες Ξανά».
Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
« Ο επικεφαλής της παράταξης, Ιάκωβος Αβραμίδης επεσήμανε στο καλωσόρισμά του, όλα τα προβλήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης στο κυκλοφοριακό, σημειώνοντας τις διαφορές με χώρες της Ευρώπης στις υποδομές, τη χρηματοδότηση και τη νοοτροπία. Στη συνέχεια, ο Σάββας Παναγιωτίδης, πολιτικός μηχανικός, ως εκπρόσωπος της παράταξης «Πολίτες Ξανά» επεσήμανε όλες τις παθογένειες του ΟΑΣΘ, ειδικά στον Δήμο Παύλου Μελά αλλά και γενικότερα απαιτώντας να δοθούν και πάλι χαρακτηριστικά του δημοσίου στον οργανισμό.
Από το πάνελ των βασικών ομιλητών τον λόγο πήρε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», Γιάννης Μυλόπουλος, αναλύοντας όλο το ιστορικό των αστοχιών και πολιτικών ευθυνών πάνω στο ζήτημα σχεδίασης και ασφάλειας και επάρκειας των συγκοινωνιών. Ο κύριος Μυλόπουλος επέμεινε και στο ζήτημα του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών.
Από την πλευρά του, ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, Συγκοινωνιολόγος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, τόνισε την υποχρηματοδότηση των επιστημονικών μελετών, την έλλειψη σχεδιασμού και οράματος, το απίστευτα μικρό ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών από τη χρήση των δημόσιων ΜΜΜ και την ανεπάρκεια συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων.
Τον λόγο στη συζήτηση που ακολούθησε, πήραν πολίτες, οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήσεις στους ομιλητές αλλά και προτάσεις, ενισχύοντας τον διάλογο.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης, όπως και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλαος Φαραντούρης.
Η ημερίδα αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς πρωτοβουλιών της παράταξης «Πολίτες Ξανά» για θέματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής. Στο τέλος, οι πολίτες υπέγραψαν και το κείμενο ΜΜΜ, ενώ σημαντική ήταν και η πρόταση για σύσταση «πρωτοβουλίας πολιτών για τη δημόσια συγκοινωνία» με κινηματικό χαρακτήρα».