Την επικινδυνότητα μεταφοράς των σεισμικών επικέντρων στην Αμοργό κρούουν οι σεισμολόγοι.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Εύη Νομικού, καθηγήτρια στο εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του ΕΚΠΑ, τόνισε ότι οι σεισμολόγοι έχει τοποθετήσει πολλούς σταθμούς όχι μόνο στη Σαντορίνη αλλά και στην Ίο, την Αμοργό, στην Άνυδρο, στην Αστυπάλαια, στην Ανάφη, ώστε να μπορούν να προσδιοριστούν επακριβώς ποια ρήγματα ενεργοποιούνται σε αυτό το σεισμογόνο χώρο που έχει ενεργοποιηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
«Η ανησυχία μας είναι ότι όλος αυτός ο σεισμογόνος χώρος έχει δίπλα του μεγάλες ενεργές ρηξιγενείς ζώνες, όπως το μεγάλο ρήγμα της Αμοργού. Δεν θέλουμε τα επίκεντρα των σεισμών να πηγαίνουν προς τα βορειοανατολικά. Επίσης δεν θέλουμε να υπάρχει καμία επιρροή της σεισμικής διέγερσης στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου, που βρίσκεται βορειανατολικά της Σαντορίνης και γειτονεύει με αυτά τα ρήγματα», εκτίμησε η ίδια.
Όπως εξήγησε, για το διάστημα που αναμένεται να συνεχιστεί η δραστηριότητα, η καθηγήτρια αναφέρει πως αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει με ακρίβεια.
«Για αυτό είπαμε πως σε άλλες περιοχές το φαινόμενο αυτό ήταν 1-1,5 μήνα και για αυτό λένε οι σεισμολόγοι πως θα έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια απ΄ότι αναμέναμε», υπογράμμισε.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube