Ένα μόνιμο «ο Άρης δεν παίρνει γκολ από τους πλάγιους χαφ» συνοδεύει τη συντριπτική πλειονότητα των των παιχνιδιών στη φετινή Stoiximan Super League. Από 30χρονο Πιονέ Σίστο μέχρι τον 18χρονο Κλέιτον Ντιαντί και τον δανεικό από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ντάριο Σπίκιτς. Ενδιάμεσα βάλτε και τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ.
Με εξαίρεση τον Κροάτη, ο οποίος ήρθε τον Ιανουάριο, οι υπόλοιποι (και χωρίς να είναι οι μοναδικές περιπτώσεις εξτρέμ) συνεργάστηκαν με δύο προπονητές στους «κιτρινόμαυρους».
Στο δια ταύτα, ο Άρης -αλήθεια είναι- δεν παίρνει γκολ από τους πλάγιους επιθετικούς, καθώς -σε ανάλογες περιπτώσεις- μια απλή ανάγνωση στη στατιστική, δείχνει μεγάλο μέρος της αλήθειας.
Θες γκολ από τους πλάγιους, για παράδειγμα;
Τότε, θα καθίσεις να τους δουλέψεις πάνω στην αδυναμία, που λέγεται «τελείωμα» και «γκολ».
Δεν το κάνεις; Δεν περιμένεις να πάρεις και κάτι, κοινώς δεν έχεις απαιτήσεις.
Ένα από τα σημεία, που άλλαξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στην καθημερινότητα των παικτών του είναι και ο εξτρά χρόνος στα τελειώματα των φάσεων.
Ο ίδιος, μαζί με το επιτελείο του, κάθονται μισάωρα και 40λεπτά, αν χρειαστεί, προκειμένου να γίνεται περισσότερη δουλειά στο εν λόγω κομμάτι του παιχνιδιού.
Μετά τη λήξη της... κανονικής διάρκειας της προπόνησης, Σπίκιτς, Ντιαντί, Σαβέριο είναι μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που δεν πηγαίνουν στα αποδυτήρια, για να αλλάξουν, αλλά κάθονται και αφιερώνουν χρόνο, για να έρθουν πιο κοντά στο γκολ.
Και το γκολ να μην έρθει, τουλάχιστον, έγινε κάτι προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, για να μη γίνεται επίκληση μόνο στην Τύχη και όταν εκείνη δεν έρχεται, το μόνο που κάνεις είναι να τα βάζεις μαζί της.