Ο Θόδωρος Καρυπίδης μπορεί να είναι νέος ηλικιακά (έκλεισε τα 46 τον περασμένο Μάιο), ωστόσο παραγοντικά έχει… διανύσει αρκετά χιλιόμετρα και φαίνεται να μαθαίνει από τα… όποια λάθη του, ή για να το πούμε πιο σωστά (για να μην παρεξηγηθούμε) να προσαρμόζεται στις συνθήκες και στα δεδομένα κάθε εποχής για τον Άρη.
Τι εννοούμε; Καταρχάς μόνος του «ομολόγησε» (σ.σ στην παρουσίαση του Ρούμπεν Ρέγες στις 30 Μαϊου) ότι ίσως έχει κάνει λάθος με το θέμα των Ακαδημιών και θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση εκεί. Ήδη ο Γιώργος Κολτσίδας και ο Παναγιώτης Κατσιαρός έχουν αναλάβει τα ανάλογα πόστα για να «τρέξουν», να «οργανώσουν» το θέμα των Ακαδημιών, ενώ πρόσφατα και ο Μερκούρης Καραλιόπουλος ανέλαβε την ομάδα Κ-17 του συλλόγου.
Κατά δεύτερο φαίνεται να αφήνει για τα καλά πίσω τους τις επιλογές… εντυπωσιασμού τύπου Μήτρογλου ή Ζερβίνιο και να προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής, που θέλουν νιάτα, τρεξίματα, αντοχές, επένδυση σε νέους παίκτες. Άλλωστε ο Ρούμπεν Ρέγιες είχε δώσει το στίγμα του λέγοντας: «Θα αποκτήσουμε κυρίως παίκτες από 22 έως 29 ετών».
Αυτό το παραπάνω αποτυπώνεται και στους αριθμούς, αφού ο Άρης φέτος έχει το πιο νεανικό ρόστερ στην εποχή Καρυπίδη (σ.σ και την παρουσία του στην Stoiximan Super League). Μόνο οι 14 μεταγραφές του φέτος έχουν μέσο όρο τα 25 έτη!
Ο φετινός Άρης έχει μέσο όρο τα 27 έτη και προσέξτε: Αυτό το νούμερο πιθανότατα θα πέσει κι άλλο αν αποδεσμευτούν οι Κουάισον (31), Σίστο (30), Πάβισιτς (31) που δεν υπολογίζονται. Ακόμη και ο 34χρονος Κουέστα και ο 33χρονος Ρόουζ δεν θεωρούνται ακόμη «σίγουροι» για την σεζόν που ξεκινάει.
Στο σενάριο ότι αποχωρεί η παραπάνω «πεντάδα» + τους Ζαμόρα - Ζουλ που επίσης δεν υπολογίζονται, ο μέσος όρος θα φτάσει στα 25,7 έτη!
Ο μέσος όρος ηλικίας κάθε σεζόν στην Stoiximan Super League