Τον δρόμο των κινητοποιήσεων έδειξε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στους 320 εργαζόμενους που κινδυνεύουν με διακοπή των συμβάσεών τους, εξαιτίας του κινδύνου αναστολής λειτουργίας των κοινωνικών δομών, βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έφυγαν ουσιαστικά χωρίς απαντήσεις εάν στις δομές θα μπει λουκέτο, επηρεάζοντας όχι μόνο τους συμβασιούχους που θα χάνουν τις δουλειές τους αλλά και τους γονείς. Σύμφωνα πάντως με όσα μεταφέρθηκαν κατά τις προηγούμενες συναντήσεις της διοίκησης με το Σωματείο Εργαζομένων, πιθανότατα και φέτος να υπογραφούν οι συμβάσεις για την επόμενη χρονιά, με άγνωστο το τι θα γίνει στη συνέχεια.
Ο κ. Δανιηλίδης, εν μέσω διαμαρτυριών από εργαζόμενους, απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από το ΥΜΑΘ και συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.
«Να διεκδικήσουμε τη μονιμοποίηση των δομών και τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και όλα αυτά με κρατική χρηματοδότηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Πέταξε μάλιστα το μπαλάκι στους εργαζόμενους, τονίζοντας πως «όσοι δεν θέλουν να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση αναλαμβάνουν την ευθύνη και πως το κάνουν για να προστατευτεί η κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη».
Τόνισε πως εάν δεν υπάρχει αποτέλεσμα από την κινητοποίηση θα εξεταστεί άλλη λύση. «Ο αγώνας για να αποδώσει πρέπει να είναι κοινός», επισήμανε. Ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε των ενεργειών της διοίκησής του για την ΚΕΥΝΣ στη δημοτική επιχείρηση στην οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι και η οποία πριν από δύο χρόνια δεν ενσωματώθηκε στον δήμο αλλά εξαιρέθηκε από την αυτοδίκαιη κατάργησή της.
Κατηγόρησε την Πολιτεία ότι χρηματοδοτεί και τους ιδιωτικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ ενώ θα έπρεπε μόνο τις δημοτικές δομές. Επέμεινε στην αύξηση των voucher προκειμένου να μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα των δομών και των εργαζομένων, όπως αναφέρει η voria.
Την αγωνία των εργαζομένων μετέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Κική Σαμουρκασίδου, σημειώνοντας πως από τις συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση μεταφέρθηκε στο Σωματείο ότι «μπορεί να υπογραφούν συμβάσεις τον Σεπτέμβριο, αλλά πιθανότατα να είναι η τελευταία φορά». «Μονιμότητα των δομών χωρίς μονιμότητα των εργαζομένων δεν μπορεί να υπάρξει», ξεκαθάρισε. «Η αγωνία μας είναι και θα παραμείνει αυτή, η συνέχιση της εργασίας μας όχι μόνο φέτος», τόνισε. Η πρόεδρος του Σωματείου ξεκαθάρισε ότι αναμένει το επίσημο κάλεσμα του δημάρχου για την κινητοποίηση τη Δευτέρα καθώς και τα αιτήματα που θα υπάρχουν και έτσι θα εξετάσουν εάν θα συμμετάσχουν σε αυτήν.
«Δεν διοικούμε εμείς, εμείς θέλουμε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», τόνισε.
Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. «Είναι στο χέρι σας να διατηρηθούν οι δομές εάν πραγματικά θέλετε αυτούς τους εργαζόμενους. Να μην τους οδηγήσετε έξω από το ΥΜΑΘ αλλά με συντονισμένες ενέργειες να ζητήσετε μονιμοποίηση των εργαζομένων», τόνισε από την πλευρά της εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΟΤΑ Μαρία Κατούδη.
Από την πλευρά της η Κλεοπάτρα Χοροζίδου ανέφερε:
«Ο δρόμος είναι του αγώνα» και ζήτησε πέρασμα των δομών στον δήμο με μονιμοποίηση των εργαζομένων.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube
Βρείτε μας και στο spotify
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube
Μαζί και στο spotify