Ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της Μπιλμπάο, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για τις δύο ομάδες που θα κοντραριστούν στον μεγάλο τελικό του Fiba Europe Cup.
«Στις χώρες ειδικά με κουλτούρα δεν είχα ποτέ θέμα προσαρμογής. Το μορφωτικό επίπεδο είναι μείον στην Ελλάδα και γι' αυτό εδώ κάποιοι με χαρακτήριζαν ασόβαρο, ενώ στο εξωτερικό από τους κορυφαίους», ανέφερε αρχικά.
Για την μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ να βρεθεί σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 29 χρόνια: «Όταν επέστρεφε η αποστολή του ΠΑΟΚ την πέτυχα στο αεροδρόμιο και είπα στον Μαργαρίτη... ο κόσμος του ΠΑΟΚ περίμενε να φύγεις για να γεμίσει το γήπεδο.
Η νοοτροπία της Μπιλμπάο με του ΠΑΟΚ είναι ίδια. Ο κόσμος ζει και αναπνέει για τον σύλλογο, η ομάδα αποτελείται από έμπειρα παιδιά και είναι από τις λίγες ομάδες που θα κάνουν και σκάουτινγκ. Θα είναι μία ομάδα που παίζει εγκεφαλικά και ξέρει πότε θα τρέξει και πότε όχι. Η μεγαλύτερη αβάντα του ΠΑΟΚ είναι ότι το δεύτερο παιχνίδι είναι στη Θεσσαλονίκη. Η ατμόσφαιρα που θα έχει στο Παλατάκι θα κομπλάρει τους Ισπανούς ανεξαρτήτως αποτελέσματος του πρώτου αγώνα. Θα είναι λίγο πρωτόγνωρο αυτό που θα βιώσουν.
Κλειδί για τον ΠΑΟΚ είναι να μην χάσει πάνω από δέκα πόντους στον πρώτο τελικό. Κάθε εβδομάδα η Μπιλμπάο έχει κι άλλον πρωταγωνιστή. Παίζει γρήγορα συστήματα κι αυτό δυσκολεύει τους ψηλούς της αντίπαλης ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη δίψα να πάρει τον τίτλο γιατί έχει παίκτες που δεν το έχουν πετύχει ξανά. Ίσως είναι γραφτό για τον ΠΑΟΚ να το πάρει ειδικά μετά το πως τα κατάφερε μέσα στη Γαλλία.
Ο Καντσελιέρι έχει αλλάξει το στυλ της προπονητικής πιάτσας στην Ελλάδα γιατί τον ενδιαφέρει μόνο η ομάδα του και ο τρόπος που θέλει να παίζει. Μακάρι να μείνει στην Ελλάδα. Είναι ευλογία που έχουμε τέτοιους προπονητές στην χώρα μας.
Οι Ελληνες προπονητές κοιτούν μόνο το δέντρο κι όχι το δάσος. Στους Έλληνες προπονητές τους νοιάζει μόνο το αποτέλεσμα και να μην χάσουν την δουλειά τους. Δεν έχει να κάνει μόνο με τις διοικήσεις, αλλά με την νοοτροπία που έχουν γενικά οι Έλληνες προπονητές. Φέτος, ο Καντσελιέρι ζήτησε και ήρθαν πέντε παίκτες, το θέμα είναι του χρόνου αν μπορεί να τους κρατήσει. Αν δεν φύγει ο παίκτης στο πικ του, τότε μετά έχει κατηφόρα.
Για τον φετινό Άρη, το θέμα ήταν οι Αμερικάνοι, πέρυσι βγήκαν, φέτος όμως όχι. Ο Άρης φέτος ανέβασε τον πήχη, οι ξένοι δεν ανταπεξήλθαν και ο Καστρίτης αντί να προσαρμοστεί σε αυτά, πήγε σε ένα άλλο στυλ που δεν του βγήκε και επέμενε σε αυτό και φάνηκε από τα αποτελέσματα που ήρθαν. Ειδικά, όταν έχεις ένα ρόστερ εννιά παικτών και τους ζορίζεις να παίξουν το δικό σου μόνο στυλ, εμένα μου είναι τελείως αντίθετο στα μάτια μου.
Το άγχος της επιτυχίας δεν βοηθάει τους νέους, η εξυπηρέτηση στους μεγάλους για να έχουν 6-7 ξένους στο ρόστερ τους για να μπορούν να ανταποκρίνονται στην Ευρωλίγκα και όπως είναι δομημένο γενικά το Πρωτάθλημα δεν βοηθάει να βγουν Έλληνες παίκτες. Το ελληνικό Πρωτάθλημα έχει απωθήσει τους Έλληνες παίκτες. Για παράδειγμα, ο Διαμαντίδης έπαιρνε στα ξεκινήματά του 50.000 που τότε με εκείνα τα χρήματα έχτιζες τη ζωή σου, ενώ τώρα δίνουν στους 18άχρονους 600 ευρώ. Έτσι τα νέα παιδιά δεν μπαίνουν στο τρυπάκι να αφοσιωθούν στο άθλημα. Με τα 600 ευρώ που δεν τα παίρνουν και στην ώρα τους πώς να ζήσουν και πώς να έχουν κίνητρο για μπάσκετ».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube
Μαζί και στο spotify