Στις διαγραφές των φοιτητών, που έχουν ξεπεράσει το όριο φοίτησης, εμμένει η κυβέρνηση, παρά το «καμπανάκι» σχεδόν όλων των δημόσιων πανεπιστημίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητά την αλλαγή του νόμου για τις διαγραφές φοιτητών, ζητώντας να μην εφαρμοστεί οριζόντια η διάταξη, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος δεν διακρίνει τις περιπτώσεις των φοιτητών που συμμετέχουν συστηματικά στις εξετάσεις και βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Μάλιστα, στο σκεπτικό της Συγκλήτου επισημαίνεται ότι η εφαρμογή της διάταξης θα οδηγήσει σε σοβαρές προοπτικές ολοκλήρωσης των σπουδών φοιτητών, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφοιτήσουν αν τους δινόταν η ευκαιρία, ζητώντας να συμπεριληφθούν στην κυβερνητική απόφαση τα κριτήρια:
του αριθμού των μαθημάτων που απομένουν για το πτυχίο
της δήλωσης μαθημάτων
της συμμετοχής στις εξετάσεις
Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε ότι «έχουμε απαντήσει ότι στα μη κρατικά πανεπιστήμια είχαμε μείνει εμείς και η Κούβα. Στις διαγραφές των «αιώνιων» φοιτητών δεν είναι ούτε καν η Κούβα, είμαστε μόνοι μας. Και όταν κοιτάς τον κόσμο γύρω σου, την Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και έχεις μείνει μόνον εσύ, μάλλον κάποιο πρόβλημα έχεις εσύ και όχι ο υπόλοιπος κόσμος. Άρα, ναι, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι που θα εφαρμοστεί επί των δικών μας ημερών. Αν θέλουμε να έχουμε πανεπιστήμια αντάξια των δυνατοτήτων των καθηγητών τους και των φοιτητών τους, τα οποία να ανεβαίνουν σε αξιολογήσεις».