Το σπάνιο φαινόμενο του διπλού ουράνιου τόξου είχαν τη χαρά να δουν κάτοικοι αρκετών περιοχών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος για ένα εντυπωσιακό, ομολογουμένως, φαινόμενο, το οποίο έκανε την εμφάνισή του το πρωί της Δευτέρας (26/5) και δημιουργείται από τη διάθλαση και την αντανάκλαση του φωτός στα σταγονίδια του νερού, όταν η βροχή συνδυάζεται με τον ήλιο.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί ακόμη και... τριπλό φαινόμενο, όταν το φως αντανακλάται μέσα σε μια σταγόνα δύο ή τρείς φορές αντίστοιχα και χωρίζεται στα συστατικά του χρώματα.
Όμως, η σειρά των χρωμάτων στο δευτερεύων ουράνιο τόξο είναι αντεστραμμένη και ο παρατηρητής βλέπει πρώτα το βιολετί χρώμα και τελευταίο το κόκκινο, ενώ το δεύτερο ουράνιο τόξο εμφανίζεται περίπου 10 μοίρες πάνω από το πρώτο.
Στην περίπτωση του δεύτερου ουράνιου τόξου, τα χρώματα είναι πιο εξασθενημένα, καθώςπερισσότερο φως διαφεύγει μετά από δύο αντανακλάσεις από ότι διαφεύγει από μια. Επίσης το δευτερεύων ουράνιο τόξο διασκορπίζεται σε μεγαλύτερη έκταση στον ουρανό. Παράλληλα, κάποιες φορές, ανάμεσα στα δύο ουράνια τόξα υπάρχει μια σκοτεινή ζώνη, γνωστή ως «ζώνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που δημιουργείται γιατί το φως ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο ουράνιο τόξο, δεν διασκορπίζεται καθόλου από τις σταγόνες της βροχής και έτσι ο παρατηρητής βλέπει ένα κομμάτι σκοτεινού ουρανού.